mandag 21. november 2011

Møte med elgen

Trafikolycka personskada, E18 Älvenäs, Karlstad. En bilist som kört på en älg. Föraren, en 32-årig man, är fastklämd och räddningstjänsten fick klippa oss honom och han fördes till Centralsjukhuset i Karlstad i ambulans. Han klagade över smärtor i rygg och axlar. Älgen avled omedelbart.

Litt action på vei til Sverige i helgen. Bilen foran oss fikk en elg i frontruta og vi var først på stedet. Vi stoppet først bare pga vi så nødlysa var på(det var mørkt), men da vi kom ut av bilen og så det store hullet i frontruta begynte hjertet å banke litt. Løp fram og sjekket føreren som var i sjokk stakkars. Elgen var heldigvis død og lå i veikanten. Fikk ikke kontakt med føreren i starten, så det var litt ekkelt. Men etterhvert kviknet han litt til, men var ikke seg selv. Gubbelars ordnet med varseltrekant mens jeg tok vare på den skadde. Et annet par som stoppet fikk ringt ambulans, som var fremme på bare et par minutter. Fikk forklart oss til ambulansepersonalet og forsikret meg om at den skadde følte han var i trygge hender før vi dro videre. Ville ikke stå i veien for redningskåren og politiet som strømmet på.

Siden det så ut som om det gikk forholdsvis bra med sjåføren roa pumpa seg fort igjen, men det er klart man sitter igjen med noen tanker... Gubbelars og jeg fant ut at vi var ganske gode på krisehåndtering, selv om sjåføren i dette tilfellet hadde rimelig flaks. Det kunne fort ha vært et helt annet scenario, og da hadde vi nok ikke fått sove så veldig godt den natten.

Jeg glemte å spørre deg hva du heter - du som krasjet med elgen, men jeg håper du er forholdsvis uskadd og har det bra!

Ingen kommentarer: